April 30, 2018

February 12, 2018

Mis de start van het nieuwe werkjaar niet.

July 27, 2017

Uitgelichte berichten

Het is nog niet te laat om je in te schrijven voor Lourdes van 17 tot 24/8! Dienen, vriendschap, routeleven en vreugde verzekerd! En zuurstof voor een jaar :-)

July 27, 2017

Beste voortreksters en voortrekkers,

Wat doen jullie deze zomer ? Je gaat op kamp met je eenheid, logisch... je gaat misschien op vormingskamp, naar de Wereldjongerendagen … maar als je nu eens deelnam aan een ander soort kamp?

Kom deze zomer mee met ons naar LOURDES !!!

Door de bedevaart Mechelen-Brussel te begeleiden, beleven we een dubbele dimensie:

Met andere voortrekkers en voortreksters helpen we als hospitaliers de mindervalide bedevaarders.

We zijn er ’s morgens om hen te helpen zich te wassen en om hen nadien te begeleiden naar de verschillende

activiteiten en vieringen. In de loop van de dag nemen we de tijd voor wat eigen is aan ons scouts-zijn: samen eten met onze groep en met andere scouts en gidsen die in Lourdes zijn, momenten van onderricht, overleg (om de voorbije dag te overlopen en de komende voor te bereiden), avondwake van de witte dassen…

Maar we brengen ook verandering in de ploegen:

Wil je komen met je kinderen, dan is dat perfect mogelijk. Vervoeg de «familieploeg ». Als je kinderen tussen 5 en 12 jaar oud zijn, dan nemen ze overdag deel aan de

« kinderbedevaart ». Ouders kunnen op die manier hun engagement als witte das optimaal vervullen ten dienste van de zieken en de bedevaart toch als gezin beleven.

Zijn je kinderen tussen 13 en 16 jaar oud, dan nodigen we hen uit de « verkennersbedevaart » te vervoegen, een bedevaart op maat van hun leeftijd en werkend volgens het patrouillesysteem (afhankelijk van het aantal deelnemers). Ze zullen deelnemen aan sommige activiteiten van de bedevaart, onder andere Cleaning, maar ook ziekenvervoer en animatie.

Praktische informatie:

• Een verwezenlijking van onze belofte (artikel 3 : zijn naaste dienen) door ons ten dienste te stellen van de zieken.

• Maar ook door de ontmoetingen en werkelijke vriendschappen die we beleven met de franse gidsen en scouts van andere federaties, die dezelfde das dragen als wij.

• De data: van 18 tot 24 augustus 2017. We stellen voor de 17 de ‘s avonds aan te komen, om samen tijd door te brengen (18 augustus hele dag) vooraleer we de zieken verwelkomen.

• Slaapplaats: in tenten in de Camp des Jeunes.

• Prijs: ongeveer 100 € (reis niet inbegrepen).

• Inlichtingen en inschrijvingen: Sébastien Arickx - sebastien.arickx@scouts-europe.be

Zoeken op categorie